Rehabilitering

Ny lag träder kraft 1 juli-2018

Du som arbetsgivare ska ha gjort en rehabiliteringsplan om din medarbetare
förväntas  vara sjuk längre än 60 dagar.

  1. Hur vet man innan 60 dagar har gått att någon kommer fortsätta vara sjuk mer än 60 dagar?  Det kan man förstås inte veta,  just därför rekommenderar jag att man gör en rehabplan så snart man misstänker att sjukskrivningen kan dra ut på tiden.
  2. Vad ska planen innehålla? Att göra en rehabplan är som att göra en grundlig undersökning av medarbetarens arbetsförmåga i relation till ordinarie arbetet.  Den ska innehålla vilka hinder som finns och vilka möjligheter som finns. Den ska tydligt vara kopplat till den nya AFS,en Organisatoriskt och social arbetsmiljö. ( AFS 2015:4)

Jag hjälper dig som närmsta chef /er som bolag att reda ut vad ni ska göra och vilket ansvar du har, men också vilket ansvar du inte har. När ansvarsfrågan väl är klarlagd kan vi upprätta en plan som systematiskt ska få rehabiliteringsprocessen att gå framåt.

Korttidsfrånvaro

Korttidsfrånvaron är den absolut dyraste frånvaron i ett företag. Men här finns massor att göra om man har medarbetare med mycket korttidsfrånvaro.

Jag hjälper dig som närmsta chef /er som bolag att reda ut vad du ska göra och vilket ansvar du har, men också vilket ansvar du inte har. När ansvarsfrågan väl är klarlagd kan vi upprätta en plan som systematiskt ska få korttidsfrånvaron att minska eller försvinna .

Jag har också stor erfarenhet av Företagshälsovårdens arbete och goda kontakter om det skulle behövas sättas in extra insatser.

Full sekretess råder.